De ce sa mergem la psihiatru?

Pentru ca psihiatrul este cel care ne recunoaste si ne intelege suferinta, ne asculta, nu ne judeca, ne da ocazia sa intelegem legatura dintre stres si suferinta noastra, ne da ocazia sa descoperim singuri metode de adaptare la stres si nu in ultimul rand ne propune tratamente eficiente farmacologice si psihologice.

Psihitatrul nu este, asa cum este perceput in mentalitatea noastra ca “doctorul de nebuni”, ci este mai de graba “ doctorul impotriva stresului” atat de prezent in viata noastra zi de zi. Mai mult de trei sferturi din activitatea unui psihiatru este centrata  in jurul tulburarilor legate de stress. Depresiile si anxietatile au devenit tulburari comune, extrem de frecvente si  din pacate de multe  ori nerecunoscute.

Cand sa mergem la psihiatru?

• Cand au aparut schimbari in starea noastra psihica si vrem sa aflam ce se intampla cu noi  si sa primim recomandarea unui tratament adecvat. 
• Cand suntem tristi aparent fara motiv, nu avem  chef de nimic, suntem  mereu obositi, ne este greu sa luam decizii sau suntem chinuiti de stari de neliniste, anxietate, avem senzatie de “nod in gat”, palpitatii, atacuri de panica care ne fac sa ne gandim  ca o sa innebunim sau o sa murim. 
• Cand trecem printr-un moment greu al vietii  (doliu, despartire, boala, conflicte in familie, in cuplu sau la serviciu, stress major) si observam  ca nu reusestim sa ne revim.
• Cand vorbim prea mult in ultima vreme, nu mai avem nevoie de somn si trecem alternativ prin stari de nervozitate si apoi de tristete/epuizare.
• Cand  suntem dependenti de alcool, tutun, jocuri de noroc si am hotarat ca vrem sa incetam dar pentru asta avem nevoie de ajutor.