De ce sa mergem la psiholog?

Pentru ca psihologul este cel care ne ofera intelegere, suport si ne ghideaza in gasirea unei solutii realiste la problema sufleteasca, emotionala, cu care ne confruntam. Pentru ca psihologul, neimplicat fiind in contextul de viata prin care trecem, poate privi obiectiv si poate vedea dificultatea si din alte perspective decat cele cu care ne-am obisnuit deja si ne poate orienta in identificarea unei solutii potrivite pentru acel moment.

Se spune ca psihologul este “doctor de suflete”, el reusind, prin metode si tehnici specifice, dar mai ales prin intelegere si suport, sa aduca alinare celui aflat in dificultate.

Cand sa mergem la psiholog?

Cand au aparut schimbari in starea noastra psihica si vrem sa aflam ce se intampla cu noi si sa primim recomandarea unui tratament adecvat. 
• Cand suntem tristi aparent fara motiv, nu avem  chef de nimic, suntem  mereu obositi, ne este greu sa luam decizii sau suntem chinuiti de stari de neliniste, anxietate, avem senzatie de “nod in gat”, palpitatii, atacuri de panica care ne fac sa ne gandim  ca o sa innebunim sau o sa murim. 
• Cand trecem printr-un moment greu al vietii  (doliu, despartire, boala, conflicte in familie, in cuplu sau la serviciu, stress major) si observam  ca nu reusim sa ne revenim.
• Cand vorbim prea mult in ultima vreme, nu mai avem nevoie de somn si trecem alternativ prin stari de nervozitate si apoi de tristete/epuizare.
• Cand  suntem dependenti de alcool, tutun, jocuri de noroc si am hotarat ca vrem sa incetam dar pentru asta avem nevoie de ajutor.